Istrien 2009


 

På fredagen före resan var Josefin med några kompisar till Karolinerstugan. Där gjorde hon sig illa i foten. Hon trampade förmodligen på en glasbit när hon skulle bada. Tidigt på lördag morgon fick hon bäras ut från stugan och det var en bra bit. På lasarettet i Bäckefors fick hon sy tre stygn och fick badförbud en vecka.
 


Frukost på Landvetter flygplats
 

Vi åkte med Malmö Aviation

 


Josefin med kryckor

Söndag 5 juli. Vi stog upp halv tre på morgonen och åkte hemifrån tio i tre. Strax före Högsäter kom Birgit på att hon glömt sina glasögon och även pankakorna som vi skulle äta på flygplatsen.

Tio i fem var vi framme i Härryda på långtidsparkeringen. Vi blev skjutsade till flygplatsen tillsammans med två par från Vara. Dom skall också till Istria men åker inte med samma plan som vi. Vårt plan går fem i sju och deras fem minuter före men med samma flygbolag. Efter incheckning köpte vi något att äta och tog det lugnt tills det var dags att gå ombord.


 


Bussen som skall köra oss
 

Vi satt ganska långt fram i planet och serverades en fin frukost. I Pula sken solen och det var varmt. Vi landade tjugo över nio. Kön till passkontrollen var lång men en kvinnlig vakt tog med oss förbi alla direkt till kuren och vi kom snabbt igenom. Det var tack vare Josefins kryckor.
 

Nu fick vi vänta länge på väskorna innan vi kom ut där en värdinna för Kroatienspecialisten stod. Hon såg till att vi kom på rätt buss som först körde till Punta Verudela där de flesta gick av. Sedan åkte vi en kort sträcka till Horizont där vi skall bo.

Utanför receptionen


 

Vi checkade in och gick till vår lägenhet som låg i en lång länga med två våningar. Vi bor i första våningen. Lägenheten var liten med köksdel och allrum i ett. Där finns en bäddsoffa som Jonathan och Josefin får sova i. I sovrummet som också var litet finns en dubbelsäng. Vi packade upp, gjorde oss hemmastadda och tog sedan en promenad till stranden. Josefin blev trött av vandringen och väntade på en bänk medan vi gick vidare efter stranden.


Stranden vid Horizont


Nu tar vi en promenad


Josefin väntar på en bänk


Triumfbågen


 


Fortet i mittenVi hade tänkt oss att gena genom skogen till receptionen och sedan tillbaka till Josefin men gick helt fel och kom till stora vägen istället. Vi bestämde oss för att Birgit går tillbaka till Josefin och Jonathan och jag tar bussen till centrum. Vi fick vänta på bussen i tjugo minuter och åkte sedan in till triumfbågen i centrum.

 

Amfiteatern

Det var inte mycket folk i centrum. Vi gick gågatan till torget och vidare till amfiteatern. Amfiteatern var fantastisk att se.
 


Staty utanför templet 


Nedanför amfiteatern fanns en
reliefkarta över staden.


Tornet uppe i fortet

Den vackra utsikten över amfiteatern
 

 


Glassförsäljare med mycket god glass

På tillbakavägen gick vi upp till ett fort på berget i centrum. Där var det en fin utsikt över stan och amfiteatern.

När vi kom till busshållplatsen vid triumfbågen hade just en buss kört så vi gick till en supermarket tvärs över gatan och köpte lite mat inför kvällen och morgondagen. Efter kvällsmaten tog vi det lugnt och spelade kort.


Birgit skär upp pizzan

 


 


Josefin äter i soffan

Fortsätt till måndag