Köpenhamn 1999
 

Torsdag den 24 juni. Vi stod upp klockan 6 på morgonen, Lena hade sovit över hos oss då vi skall vara i Uddevalla i god tid för att hinna med Säfflebussen.

Vi parkerade hos Gunnel i Lane och tog buss till Kampenhof i Uddevalla. Vi var framme klockan 8 och väntade på Säfflebussen. Vi väntade och väntade. Bussen skulle komma klockan 9 men var en kvart försenad.

När bussen äntligen kom var föraren mycket irriterad, "behöva köra in i Uddevalla bara för att plocka upp passagerare".

 


Bussen var drygt till hälften full med norrmän som spritit ut sig i hela bussen och alla hade en väska på sätet bredvid eller så satt dom på tvären med fötterna på sätena.

Vi försökte att hitta platser men ingen ville maka på sig. När vi frågade om det var ledigt fick vi till svar att det var upptaget och det var det ju, väskan stod ju där.

 Vi lyckades få platser utspritt i bussen och i Göteborg gick alla norrman av. Då passade vi på att ta platser längst fram i bussen.

Förarbyte, en kvinnlig chaufför körde oss vidare mot Köpenhamn. Hon var lugn, vänlig och körde bra till skillnad mot den manlige som bara var arg och grinig.

  Klockan 14 var vi framme i Köpenhamn och gick till hotellet som var på gångavstånd. Birgit och barnen fick ett rum och jag och Lena fick ett.

Det regnade men det hindrade inte oss från att gå Ströget fram och åter.

 

Vi såg på en konstnär som gjorde tavlor på ett alldeles speciellt sätt. Han använde sprayfärger och gjorde fantastiska motiv. Jonathan köpte en tavla.

 

Fredag den 25 juni, midsommarafton i Sverige men här i Danmark firar dom inte midsommar.
Birgit och barnen åkte till stranden för att bada. Lena och jag tog bussen till Carlsbergs Bryggeri.
 

 

 

 

Jacobsens lägenhet är nu museum.

 
Vi gick en vandring på Carlsbergs museum över det gamla bryggeriet.