Prag 2001
1   2   3   4   5   6


Så sent som den 12 juni bokade vi resan till Prag och på  fredagen den 29 juni gav vi oss iväg.
Resan började med att vi tog bilen till Mellerud. I Mellerud lämnade jag familjen med väskorna vid en servering där bussen skall hämta upp oss.

Efter att ha parkerat bilen hos några vänner gick jag i rask takt tillbaka till familjen.


 
Bussen var full med förväntansfulla resenärer som skulle ut på äventyr i många olika länder. Alla skall åka till Malmö för att där bo på hotell en natt och sedan vidare med olika bussar både från Ölvemarks och Scandorama.

Efter incheckning på hotell i centrala Malmö tog vi en promenad och såg på centrum.


 
Lördag 30 juni.

Bussen hämtade vid hotellet och körde till Ollebo söder om Malmö. Ollebo är en stor uppsamlingsplats för alla bussarna som skall ut i Europa.

Hit kom bussar från olika uppsamlingsplatser och resenärer skall byta till rätt buss för att åka till sina resmål. Vi var redan på rätt buss så vi behövde inte byta.

Färden gick över den nya bron till Danmark och vidare söderut mot Gjedser. I Danmark stannade vi för en bensträckare och då passade Birgit på att leta efter stenar vid strandkanten.


Birgit letar efter stenar

 
Från Gjedser färjade vi över till Rostock i Tyskland och fortsatte på motorväg söderut.

Det var gott om bensträckare under resan och mot kvällen tog vi in på ett litet hotell i en liten by norr om Dresden. Vi fick bo högst upp i hotellet. På kvällen var det gemensam kvällsmat.