Sandins
 
Fredrik Myrer  -  Sång o gitarr
Daniel Högå  -  Sax, klaviatur, dragspel o kör
Simon Åhs  -  Trummor o sång
Johnny Sandin  -  Bas o kör


Forshaga den 11/2 2017
Kessy Iker - Sång, gitarr o klaviatur
Simon Åhs - Trummor o sång
Daniel Högå - Sax, klaviatur, dragspel o kör
Johnny Sandin  -  Bas o kör
 

Johnny Sandin startade 1985 ett dansband med namnet Sandins Orkester, men efter en del missförstånd och förväxlingar med ett annat band döptes bandet om till Johnny Sandins 1988. Vid denna tidpunkt började gänget spela på heltid.

Mellan 1996-2002 skiftades det en hel del mellan olika medlemmar, både instrumentalister och sångerskor. Hösten 2002 började Katarina Furst med bandet och de kommande 7 åren var det samma gäng som klev in i turnébussen inför varje spelning;
Thomas Wickström, Daniel Högå, Katarina Furst och Johnny Sandin
.

Våren 2006 blev det namnbyte till SANDINS

Våren 2009 bestämde sig Kattis för att sluta. In i bandet kom då 2 begåvade herrar vid namn Michael Dicksson och Fredrik Myrer. Efter ett års turnerande beslutar Michael sig för att sluta.
Det är nu fyra tappra gossar som turnerar i bandets buss, "Home of the brave":
Johnny Sandin, Thomas Wickström, Daniel "Putte" Högå och Fredrik "Frippe" Myrer.

År  2011 beslutar sig Thomas Wikström efter 14 år att avsluta spelandet i Sandins och gå över till kollegorna i Fernandoz från Värmland. Vi tackar av honom för 14 underbara år!
Ny trumslagare och andresångare i bandet blir Bengt-Åke Hermansson, en riktig värmlandspôjk från Hagfors tidigare från Cavalkad, Leif Engvalls och Hülphers. Han blir väl bemött av publiken och bandmedlemmarna älskar honom. Sandins är åter igen ett "genuint Värmlandsband"!

Mellan år 2011 och 2012 beslutar sig Bengt-Åke att satsa på sitt andra jobb och Sandins fick söka en ny trummis. Lyckan och förväntan var stor när Simon Åhs kom med i bandet ! En underbar trumslagarpojke och sångare. Han spelade tidigare i Chiquita i 2 år och var således långt ifrån ovan att turnera.

**************

Tillsammans med Johnny består Sandins idag av: Kessy Iker, de senaste tillskottet i bandet som blivit mycket uppskattad för sin sång och naturliga glädje på scen. En sångerska med en stark, personlig karaktär i rösten och med ett ständigt leende på läpparna. Simon Åhs sköter trummandet och bjuder dessutom på en sång med en så härligt varm stämma att vilket fruset hjärta som helst kan smälta. Daniel Högå spelar saxofon och som han blåser! Med en unik förmåga och fantastisk känsla förmedlar han något alldeles extra. Dessutom spelar han både klaviatur och dragspel - en riktig multimusiker!