< Normandie


Resa till Normandie 2007


Vid Färgelanda busstation


I kön till färjan


Utsikt genom fönstret före frukost


Familjen lunchar


Broar vid Le Havre


 


Fredag 20 juli

Jag hade tagit semester från och med i dag och Birgit hade redan semester. Vi räknade med att åka hemifrån ca 10.30 och parkera i Färgelanda för att sedan ta Expressbussen 11.35.

Vid frukosten ringde en kvinna från Ölvemarks och berättade att anslutningsbussen från Torp, Uddevalla går klockan 15 i stället för 14.30. Den halvtimman gjorde att vi kunde ta en senare buss och fick mycket mer tid hemma.

Vi åkte hemifrån 12.30 och i Färgelanda släppte jag av Birgit, barnen och bagaget vid busstationen. Efter att ha parkerat vid jobbet gick jag ner till familjen och väntade på bussen. Bussen skulle komma 13.35 men var en kvart försenad. Vi var lite försenade till Kampenhof i Uddevalla centrum men hann bussen som skulle gå till Torp.

På Torp fick vi också vänta för anslutningsbussen var också försenad. När den väl kom så körde den fel så jag fick springa bort till den och visa vägen.

Vi stannade för mat på Björkäng utanför Varberg. Birgit hade gjort ugnspannkaka som vi åt på en bänk. Bussen tog en  omväg via Lund för att släppa av resenärer men det informerades inget om det. Informationen var över huvud taget dålig på bussen.

I Malmö gick vi av vid sista hotellet, Quality Hotell. Vi fick två rum nästan bredvid varann, Jonathan & jag i ett och Josefin & Birgit i det andra. Vi tog en promenad i stan på kvällen innan vi la oss.

 

Lördag 21 juli

Det var bokat telefonväckning och vi var snabbt på benen. När vi kom ner till 2:a våningen där matsalen var så hade de inte öppnat så vi fick ställa oss sist i den långa kön. Prick sju öppnade dom och vi kom in och åt en fantastisk frukost. Där fanns allt men godast var äggröran, baconen och pannkakorna.

Det var svårt att få en hiss ner när vi lämnat rummen. Vi fick vänta länge för de hissar som stannade för oss var oftast fulla men tillslut fick vi dela på oss och klämma in oss i de hissar som stannade.

Vi fick vänta en stund på bussen som körde oss till Bussterminalen. Där bytte vi till den buss vi skulle åka med. En anslutningsbuss var försenad så att nästan alla bussar fick vänta. Under tiden gick jag för att leta upp en busschaufför från Färgelanda.

Färden gick snabbt till Rödby där vi pratade med Färgelandaschauffören innan vi kom med färjan. Det blev en snabbvisit i färjans affär innan vi gick på bussen igen.

Vi passade på att sova på bussen under färden genom Tyskland. I ett litet samhälle åt vi lunch och drog sedan vidare till Lüdenscheid där vi bodde en natt. På kvällen åt vi en gemensam middag med gott öl.

Söndag 22 juli

Telefonväckning och frukost. Sedan bar det av genom Belgien och in i Frankrike. Vi stannade för lunch på ett rastställe och åkte sedan vidare mot Normandie.

Vid Le Havre passerade vi några mäktiga broar och då kröp jag fram i bussen så att jag kunde fotografera.

På kvällen var vi framme i Trouville som var målet på resan.


Busschaufför från Färgelanda.
 


Vi stannade för lunch
 


Lunch även andra dagenRune och Karl serverar kaffe och annat
  Trouville