Lotus Seven Club
Årsmöte 2013

På fredag middag startade resan mot Småland. Med i lasten hade jag 20 flaskor öl och 15 flaskor cider för klubbens räkning. Utöver det bestod packningen av sängkläder, kamerautrustning och ombyte. I sista stund kom min dotter och ville ha skjuts till Göteborg. Det blev trångt i bilen då hon fick samsas med ölen.

I Göteborg släpptes dottern av och jag fyllde på med egen öl som jag handlade på systemet i Gårda. Nu skulle jag ta mig ut ur Göteborg och det är inte det enklaste när klockan är runt fyra på eftermiddagen. Göteborg har ett speciellt system som skiljer sig från norrmännens. I Norge bygger de vägarna först och tar sedan betalt för att finansiera kostnaderna. I Göteborg får man betala för att sitta i köer i evighet (18 kr). Det kallas trängselavgift och det stämmer ju, avgift för att trängas. Ju mer trängsel det är, ju högre avgift.

I Kungsbacka gjorde jag ett besök på MG-Center och pratade med Gert och Monica då jag behöver lite delar till min MGB. Nu gick färden förbi Varberg och Ullared passerade jag så fort jag kunde. Eftersom jag var sen så ringde jag vandrarhemmet som stänger klockan åtta på kvällen. De lovade att lägga ut nyckeln så att jag kunde få mitt rum.

Kvart över åtta var jag framme vid vandrarhemmet och tog rum nummer tre i besittning. Jag hade inte mer än satt mig ned förrän jag hörde en hög röst genom väggen. Det var en mansröst som skrek, skällde och svor. Ja-ja, tänkte jag, han tystnar nog snart. Men det gjorde han inte.

Vid tiotiden var han och ryckte i min dörr. Jag gick ut och pratade med honom. Han var dyngrak och letade efter duschen. En genomsnäll karl som festat till rejält i sin ensamhet och visste inte nu vad han sa, gjorde eller var han var.

Klockan kvart över elva släckte jag ljuset med kunde inte sova då grannen hujade och svor och hans TV var på. Lite över ett somnade han och snarkade för att vakna till då och då med ett högt hujande. Först klockan fem kunde jag somna och sov till nio. Då ringde jag vandrarhemspersonalen och påpekade hur natten varit.

På förmiddagen ramlade klubbens medlemmar in och nu började det trevliga.

 


Lasse välkomnar med goda fika.
 


Parkeringen fylldes snabbt med Seven-bilar


 


Tomas, Gunnar och Anders
 


Malin och Gunnar


Christer och Britt-Marie läser programmet
 


Lasse tar hand om starten och skickar iväg bilarna.


Nu bär det iväg.


En kontroll med frågor ....
 


... vid ett träd där alla samlades.


Malin verkar ha klarat frågorna.


Magnus och Gunilla


 


 


Gunnar och Anna
 


Gunnar och Gunnar har varit i skogen.


 


Vid en kyrka var det storkontroll
med olika aktiviteter.


 


Christer ger sig ut på en cykeltur.


Men ... cykeln svänger ju åt fel håll.


Radiostyrd bil


Christer kör ju galant.


Nu är det Gunnars tur att cykla.
 


Med säker hand skjuter Gunnar med luftgevär.


Så var det näste Gunnars tur.


Och Magnus.


Malin, Anders och Lasse.

     

Fortsätt till sida 2