< mitt 60-tal
Startsida  


Hyddorna

Att bygga hyddor har alltid roat mig. Först på Eldaregatan när jag byggde kojor under rododendronbuskarna i Slottsskogen och
hos Farbror Kalle och Faster Hilda i Munkedal byggde jag massor av hyddor.

På Tryggvegatan blev det många hyddor. Materialet till hyddorna tog vi på något av byggena där det byggdes nya villor. Bäst var lämmar där bräderna satt ihop, då gick det fortare att bygga.


Kompisar på Linders


Förutom indianlägret så hade vi en koja i ett träd. Nja, det var egentligen mellan tre träd och golvet var ca en meter över mark. Den blev riven av andra kompisar som inte var med i byggandet. Det enda som blev kvar var taket. Vi gav inte upp utan byggde vidare på kojan, nu med utgångspunkt från taket och uppåt. När kojan var färdig fortsatte vi med en våning till och stod vi på det taket så var vi i höjd med trädtopparna.


Vi spelar spel hemma hos Bengt & Göran
 


När det byggdes ett hus på andra sidan av gatan passade vi på att bygga en koja i en av jordhögarna. Vi grävde oss ner mitt på kullen och gjorde ett fyrkantigt rum. En gång grävdes rätt ut så att vi kunde komma in och ut. Som tak la vi lämmar och fyllde på med jord så kullen såg ut som vanligt.

Ett annat bygge kallade vi för "slaktarn". Det var för att ingen skulle förstå att vi menade våra kojor när vi pratade om "slaktarn". Då byggde vi små kojor av jord och grästorvor i en liten sänka uppe i bergen. De kojorna fick vara ifred.

Vi hade många namn på platserna uppe i bergen:
Hyddor: Indianlägret, Slaktarn, Tvåvåningshyddan och Fortet.
Bergsknallar: Ormryggen, Elefantklippan och Sköldpaddsklippan.

 

1960-talet
Ketchupflaskan Dansskolan Hyacinten
Bilvärmaren Indianlägret Hyddorna
Biltvätten Potekulan Konfirmationen
Kälkåkning Mopeden Scouterna
Utflykter PRYO