Bryggeriklubbens besök på
 Sigtuna Brygghus


Text: Ove Grip

  Sigtuna Brygghus låg inom promenadavstånd från hotellet, så vi hade inga problem med att ta oss dit.

  På bryggeriet kom vi direkt in i en lokal som såg ut som både en pub och en restaurang. Vi hälsades välkomna av trevlig personal och fick tillfälle att prova (mot betalning) öl ur bryggeriets intressanta och ganska stora sortiment.
 


Några av deltagarna tog en öl i baren.

 

 

 

   Efter ett tag tog en av bryggeriets ägare, Kenneth Sköld, med oss in i det moderna bryggeriets inre. På rundturen fick vi veta att bryggeriet startat i en f.d. hamburger-restaurang 2005 av ett antal ölentusiaster.

Bryggeriet, som vid starten producerat ca 10 hl öl per år, har som mål att bli det största mikrobryggeriet i Sverige och att producera 720 000 liter öl 2012. Framtiden för bryggeriet ser enligt Kenneth Ljus ut.
 


 

Bryggeriet har fem fasta sorter, varav fyra starköl och en på 2,8 procent, samt flera säsongsöl och andra tillfälliga sorter. Den starköl som säljs mest är East River Lager.

Starkölen finns i Systembolagets beställningssortiment samt på Systembolagen i Sigtuna, Märsta och Upplands Väsby.


 
     

 

 

Fortsätt bryggerivisningen