1  2  3  4 

 Torsdag 18 maj


Resklara
 


Vi la oss tidigt i går, 10.00, och klockan tre ringde väckarklockan. Kvart över tre startade vi resan mot Ödeborg. Jag tog det lugnt då det var mörkt och risk för vilt.

Kvart i fyra hämtade vi upp Josefin och Rasmus i Ödeborg. Söder om Lane gick det två älgar över vägen. Kvart i fem svängde vi av motorvägen vid Tingstadsmotet och hämtade upp Jonathan.


På Landvetter flygplats

Nu ska vi hitta vilken tunnelbana vi ska ta

Det var ingen trafik så färden gick snabbt till Landvetter. Vi hade bokat och betalt parkering i ett parkeringshus alldeles vid entrén till terminalen. En kamera läste av nummerskylten, jag fick en biljett och på en display stod det ”Välkommen Ingmar Strannevik”. Vi checkade in vid British Airways disk och åt sedan vår medhavda frukost.

Efter säkerhetskontrollen, där de var mycket noga med allt, till och med tandkräm kollades, gick vi till gate 21 b. Då hade redan boardingen börjat. Vi fick våra platser ganska långt bak, rad 25. Jag sov en stund men vaknade 20 i nio svensk tid av att trycket i öronen förändrades trots öronproppar. Vi hade påbörjat nedstigningen.

Någon mint över åtta lokal tid tog vi mark. Passkontroll som var obemannad där man la in passet i ett fack och tittade in i en kamera som läste av ansiktet. Sedan var det klart att gå igenom. Vi köpte kort för tunnelbanan och tog underground från Heathrow klockan nio.

Det tog en timma till Bayswater med ett byte i Earl Court. Vi fann vårt hotell, Bayswater Inn ganska snabbt vid Princ´s Square och lämnade in våra väskor.

På väg mot tunnelbanestationen fann vi ett ställe där vi gick in och åt. Rasmus åt någon slags burgare, vi andra åt fish and chips.


 

 

Översiktskarta
 

Vi hittade vårt hotell

 
              
 

"Vår" tunnelbanestation

Vi tog tunnelbanan till Victoria station och köpte biljetter till hopp-on-hopp-off. Det är sightseeingbussar som går i centrala London där man kan hoppa på och av efter tycke.

Bussen körde sakta till parlamentet men det var för mycket trafik så vi stod stilla för mycket. Man kunde lika gärna gått.


 

Vi löper biljetter till sightseeingbussen

 

 

 

 

 


 

 

Från parlamentet tog vi en båt längs Themsen som ingick i busspriset.

Vi såg många spännande byggnader under färden och lämnade båten vid The Towern.  


 

 

 

Det började att regna så Jonathan fick köpa sig en engångsregnjacka. Trots småregnet valde vi att gå runt Towern till Tower Bridge. Bron är magnifik och så annorlunda.


 

 

 

 

 

 
Det småregnade hela tiden så vi gick tillbaka till en busshållplats och tog bussen tillbaka till parlamentsplatsen.


Det blev blött att sitta utan tak på bussen.

Under färden dig satt vi på andra våningen på bussen och där var det inget tak men efter en stund fick vi ställa oss i skydd då regnet ökat.
 


 

 

Vi gick till Westminster Abby men det var stängt för dagen. Vi tog tunnelbanan till Oxford Street och gick längs den en bit men bestämde oss för att åka till hotellet då vi ledsnat på att gå i regnet.

Vi tog röda linjen rån Bond Street till Nottingham Hill där vi bytte till grön linje mot Bayswater.


Oxford Street

 

Vi checkade in på hotellet och fick vår rum. Sedan la vi oss och fick en välbehövd vila.

På kvällen gick vi till en pub som låg bara en minuts promenad från vårt hotell.

Vi åt mycket god mat och var tillbaka på hotellet lite över nio. Vi var trötta och la oss tidigt.