Sicilien i februari 1978

1   2   3   4   5   6   7   8


På väg till Landvetter
 
Tisdag 7.

 Vaknade klockan 1/2 4 av att en lastbil rusade utanför. Jag hade sovit över hos Thomas Andersson i Färgelanda. Stod upp klockan 4 och åt frukost. Hilding, (Thomas pappa) körde Thomas och mig till Lane där vi skulle åka med bussen klockan 5. Vi var på Landvetter före klockan 7.


Nu skall vi checka in bagaget

 

Ovan molnen
 


 
 Vi lyfte klockan 8, jag satt bredvid Thomas Petersen, vi satt för nära motorerna som väsnades väldigt. Att komma ovan molnen var fantastiskt. På planet fick vi bulle & smörgås.

Vi landade i Köpenhamn 8.45. Nytt flyg från Köpenhamn klockan 9.30, då satt vi längre fram, serverades lunch, gott. Det var fantastiskt att se Alperna från luften. 


Det var fantastiskt att se Alperna från luften.
 

 Landningen i Milano var hemsk. Förmodligen fick piloten landningstillstånd direkt när vi var på tiotusen meters höjd för motorerna bromsade och vi sjönk hastigt hela vägen ner. Huvudet sprängde och jag mådde väldigt dåligt.

Vi landade klockan 11.55 och fick vänta i två timmar. När vi gick igenom säkerhetskontrollen gjordes noggrann undersökning av handbagage och i röntgenporten gjordes det utslag på mig, det var kamerablixten. Sen fick vi vänta, vänta och vänta. Planet var försenat och det meddelades med 20 minuter i stöten, det blev totalt 2 timmars extra väntan. 

  Landningen på Sicilien gick som i en trappa, hastigt ner, fram en bit, hastigt ner osv. Landade i Catania 17.05, men vi var besvikna för det var mulet så vi såg inte Etna.

Vi hämtade våra väskor och det tog en stund innan vi fick tag i bussen som skulle hämta oss. Det visade sig att det hade blivit ett missförstånd och chauffören hade väntat hela dan på oss. Nu bar det av mot Agrigento, det mörknade fort så vi såg inte mycket av landskapet.

Klockan 21 kom vi till hotellet som heter La Botto och ligger en bit väster om Agrigento. Lastade av bagaget och åkte sedan till ett annat hotell och åt, nu var vi hungriga. Vi fick soppa med makaroner, Ärtor bönor osv och vi tänkte att detta blir vi inte mötta på, men det var gott så vi åt rejält. Sen fick vi några stora köttbullar och till efterrätt, frukt. Till vår förtjusning så fick vi vin till maten, en flaska delat på fyra.

På natten var det svinkallt på rummen, ingen värme var på, dom trodde att vi från Norden tålde kylan. Jag delade rum med Thomas Andersson & Thomas Petersen.

När vi skulle lägga oss tog Thomas A på sig pyjamas och la sig, jag tog på mig en träningsoverall och la mig men Thomas P tog på både pyjamas och träningsoverall och dessutom sockar innan han la sig, Thomas A och jag tyckte att det var att ta i så vi hade roligt åt det.


Vi åkte sedan till ett annat hotell och åt

Fortsättning


På natten var det svinkallt på rummet
 


Thomas P har fått mat


 


Vi var besvikna för det var mulet
så vi såg inte Etna.

 


Framme i Agrigento


 


I Milano fick vi  åka en lustig buss ut till planet
 


Bussen som skulle hämta oss

 


Utanför hotellet