1  2  3  4  5  6  7  8

 Fredag 29 juli

Vi blev väckta av att Birgits klocka ringde kvart över fyra. Allt var packat och klart så det var bara att hoppa i kläderna. Tio i fem gav vi oss av och var i Vänersborg kvart i sex. Vi parkerade vår bil på ett inhägnat område som Resemakarn har. Det var ont om platser men vi fick i alla fall ställt vår bil där. Irland 2016Halv åtta stannade vi vid Rasta i Tanum för frukost. Birgit och jag hade med egna smörgåsar som vi åt utanför. Tio över åtta gick färden vidare mot Gardermoen och vi var där halv tolv. Incheckningen gick fint i incheckningsmaskinerna, säkerhetskontroll och så var vi inne. Terminalen har förändrats mycket sedan vi var här senast för 29 år sedan. Då var det en incheckningsdisk och en vänthall, nu var det en stor terminal med massor av taxfreeaffärer och många ”gater” .
 

Bussen kom klockan sex och tio över drog bussen iväg. Bussen var i det närmaste full med resenärer från Alingsås, Göteborg, Trollhättan och Grästorp. Nästa stopp var i Uddevalla där fyra personer gick på, i Håby gick tre personer på.


Utanför Resemakarns

Kön för att gå ombord

 


Jag tog en öl i shoppingcentret och sedan gick vi till gate F25 där vi åt resterande av våra smörgåsar. Tio över tolv började incheckningen. Vi fick gå ut till en buss som körde oss till flygplanet. Kvart över ett lyfte vi från Gardermoen efter en lång väntan på banan.

Väskorna lastas av vid trottoaren på andra sidan gatan

Vi bodde centralt, hotellet är markerat med en röd prick.
 

Heikki kom med nycklarna på en bricka.
Det var trångt för benen i planet men jag lyckades att få en blund ändå. Vi landade i Dublin klockan två lokal tid. Flygterminalen var stor så vi fick gå en bra bit innan vi kom till väskutlämningen där vi fick vänta en bra stund på att få våra väskor.

Busschauffören mötte oss utanför terminalen och sedan blev det en lång promenad till bussen. Färden in till hotellet i Dublin gick på en halvtimma. Hotellet ligger mitt i centrum och vi fick vårt rum tre trappor upp.  Vi valde att ta trapporna då hissen var liten och många skulle åka.
 


Hapenny bridge

 

The Temple Bar
Birgit och jag tog en tur på stan och strosade i en stor mataffär och några mindre affärer innan vi gick till ”Temple Bar” . Temple Bar är en stadsdel på flera kvarter liknande Gamla Stan i Stockholm dit många dras.

Där fanns det massor av pubar, småaffärer och restauranger. Vi hamnade på en pub där det var levande musik av en fiolspelare och en gitarrist . Publiken tjoade och sjöng med och mellan låtarna tog de i av full kraft och sjöng något annat.
 


Vi hamnade på Badass pub

 

Spagetti med kyckling och god sås.
 

Alla sjöng med för full hals
Vi fick sitta vid några irländares bord och jag blev bjuden på en öl av en Irländare.  Jag köpte även en Guinness som jag avnjöt vid bordet. När spelmännen tog paus spelades det välkända låtar ur högtalarna. Bland annat spelades Delila med Tom Jones och alla sjöng med för full hals. Ja, stämningen var verkligen hög och ljudnivån, man skulle behövt hörselproppar. Vi beställde mat, spagetti med kyckling och god sås, jättegott. Till det tog jag en pale ale.

 


Öl till maten.
 

Det gick bra att ta med ölen ut på gatan.

Vi slank in på en pub där två killar spelade.
 
Vi vandrade sedan runt på Temple Bar och tittade in på olika pubar men ingen var på långt när lika trevlig som den vi varit på först. Vi gick tidigt till hotellet och jag la mig på sängen och somnade. Efter en timma vaknade jag, tog av mig kläderna, la mig och somnade direkt halv tio. Det var varmt på rummet, sängarna var hårda och många som tjoade på gatan nedanför. Trots det sov jag gott.