Minnesota onsdag 3 oktober 2018

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11 12  13  14  15  16


I parkeringsgaraget på Landvetter.
 

I går jobbade jag till halv fem och åkte sedan till revisorn med pärmen för september. Jag var hemma strax efter fem och la på gödning på gräsmattor och bärbuskar. Väskorna bar vi ut i bilen så att det bara ska vara att sätta sig i bilen och åka. Halv åtta la vi oss och jag somnade efter en kvart. Jag sov gott till halv elva så jag stod upp och satte mig vid datorn. Kvart i ett lämnade jag datorn och vi backade ut bilen ur carporten fem i ett.

Jag körde i lugnt tempo då vi hade gott om tid och man vet inte med älgar vid den här tiden på natten. Det tog exakt två timmar till Landvetter så fem i tre var vi i parkeringshuset.
 


Snart öppnar de för incheckning.
 

Vårt flygplan till Amsterdam.

Flygplanet till USA

I vänthallen fick vi vänta i en timma innan de öppnade för incheckning. Vi hade problem då vi måste ange adress i Minnesota och den hade vi inte då vi avbokat La Quinta Inn som vi tidigare bokat men sedan avbokat. Vi ska ju i stället bo första natten hemma hos Lisa och Howard.

Tio över fyra öppnade de för incheckning och då hade jag redan messat Pixie och frågat om adressen och hon hade som tur var svarat.

Våra risifrutti åt vi på stående fot och gick sedan igenom säkerhetskontrollen. Halv sex fick vi gå ombord och vi fick gå på via den bakre ingången och fick sitta längst bak på rad 25. Sätena var smala så det kändes som att sitta i en Caterham.
 


Det serverades även vin till maten.
 

Grönland.

Pizza och Cola.

Kvart i sex var alla ombord och sedan fick vi vänta till lite över sex då vi backade ut och kvart över lyfte vi. Jag somnade och sov i 20 minuter tills Birgit putte på mig. Det var dags att få något ätbart. Vi fick smörgåsar med äggröra och en juice. Kvart över sju märkte vi att vi var på väg nedåt, sakta och fint och vi såg en vacker soluppgång. Halv åtta tog vi mark i Amsterdam.

Det var inga problem att hitta till gate E6. Eftersom avgången var försenad bjöds vi på var vår godisbit och en flaska vatten. Vi fick vänta till klockan tio i nio då vi fick gå ombord. Vi fick sitta på rad nio med fönsterplats på höger sida. Vi lyfte 35 minuter försenat. Då hade jag sovit i en halvtimma.

Jag somnade om och sov en halvtimma till då vi serverades dryck och salta mandlar. En stund senare blev vi serverade mat. Vi fick kyckling med ris och grönsaker. Klockan hann bli tolv innan vi var klara med maten.

Under hela resan har det legat ett tungt molntäcke under oss utom när vi flög över Grönland. Då kunde vi se vita berg och dalar. Vi sov från och till resten av resan.
 


Vi går in för landning.

Framme i Minneapolis.
 

Lisa och Howard mötte oss.

En timma innan landning serverades vi pizza och kvart i tolv landade vi, en halvtimma försenade. Passkontrollen var noggrann och väskorna skannades, därefter kunde vi gå ut i ankomsthallen. Då hade klockan hunnit bli halv ett, lokal tid. Där stod Lisa och Howard och väntade på oss med ett plakat med våra namn.

Vi tog ett förarlöst tåg in till parkeringshuset där de hade sin bil. Det blev en lång resa genom Minneapolis till deras hem. Vädret var mulet och våtvarmt och träden hade börjat skifta färg till vackra hösttoner.
 


Det förarlösa tåget till parkeringshuset.

På väg till deras hem.

 

 

Vi fick vårt rum en trappa ned.
 

 Vi satt och pratade och såg på kort.

Vi fick vårt rum en trappa ned dit vi bar våra väskor. Deras hund, Simon, var en glad prick och sprang med oss varje gång vi skulle ned eller upp för trappan. Vi satt och pratade och såg på kort till kvart över fem då vi åkte till en restaurang som var deras favoritställe.
 


 

 

En rejäl salladstallrik.
 

Vi åt en god måltid och hade en trevlig kväll där innan vi åkte tillbaka. Hemma hos dem satt vi och pratade till klockan åtta då vi drog oss tillbaka då vi var trötta. Runt halv nio somnade vi helt utmattade.
 


Kyckling med pommes.
 

 

Ett fält med sojabönor.

En fin tavla på restaurangen.
 

Birgit mellan två stora bilar.

 

Fortsätt till torsdag