Onsdag 21 augusti

 1  2  3  4  5  6  7  8  9    11 12  13

Sov gott trots hårda och knöliga madrasser och hundar som skällt. Klockan nio var det frukost nere i matsalen. Efter frukost kom ägaren och berättade att han varit i kontakt med flygplatsen och de vill ha ett e-post med beskrivning på utmärkande saker i väskorna. Vi kopplade upp oss på Internet och mejlade till dem men det tog lite tid.
 
Vi var resklara först halv elva. Nu körde vi tillbaka mot Brasov och svängde av mot Bukarest på väg 73A. Lite serpentinvägar innan vi kom till väg E60 Från Brasov.
 
Trafiken var tät och det gick undan. Runt om oss fanns det många höga och vackra berg. Vi stannade vid några försäljare efter vägen och jag köpte en fårpläd för 100 lei. Birgit köpte en blus.
Vi stannade och åt i Ploiesti som låg en bit från stora vägen så vi fick köra på mindre vägar dit. Efter maten passade vi på att få bilen tvättad då den fortfarande hade koskit efter sidorna. 


Bilen tvättas.

Nu körde vi tillbaka ut på stor vägen och snart blev det autostrada med tillåten fart på 130m km/ tim. Hotellägaren i Bran berättade att det går att köra nio kilometer fortare, 139m km/tim (inte tio km fortare, då blir det böter).

När vi kom till ringvägen runt Bukarest var vägen långt ifrån färdig så det blev lite kringelikrokar innan vi kom ut på ringvägen. Ringvägen var mycket dålig, vi liknade den vid Råggärdsvägen men mycket mer trafikerad och bredare.

 Det tog en halvtimma att köra ringvägen innan vi kom till avfarten mot Constanta. Nu har vi kört exakt 100 mil.

Ut på motorvägen men ack så dålig. En gammal betongväg med asfalt på. Det durade i bilen likt ett litet propellerplan. Efter cirka halva sträckan kom vi till en betalstation och det kostade 15 lei.
 


 

Nu blev det bättre motorväg och jag höll mig runt 120 km/tim. Naturen var förvånansvärt kuperad och vägen svepte fram bland kullarna. Vi passerade några stålbroar där broarna gick om varandra, två bilbroar och två tågbroar.
 

 
Strax efter sex var vi framme vid hotellet efter lite snurrande då gatorna var upprivna och arbete pågick. Vi fick nycklarna till rummen och gick upp för en snabbtitt.

Nu bar det av mot köpcentrum då Birgit och Josefin behöver nya badkläder. Trafiken var tät och livlig så det gällde att hänga med. Det gick bra att hitta då Josefin var duktig på att vägleda med hjälp av GPS:en.
 

Birgit och Josefin sprang i affär efter affär medans Jonathan och jag tog det lugnt och strosade runt i affärerna. Jonathan och jag åt under tiden som Josefin och Birgit handlade. När vi körde tillbaka hade det blivit mörkt men vi hittade bra ändå.

 På rummet tog Jonathan och jag det lugnt medan Josefin och Birgit gick och åt. Luftkonditioneringen fungerade inte på våra rum så Josefin påpekade det i receptionen och vi fick byta rum till första våningen. Halv tolv kröp vi till sängs och somnade direkt.
 

   

Vi fortsätter mot Bukarest för att ta motorvägen österut till Constanta.