Vi följde med
Katalina och Hagi (uttalas Hadji)
hem till deras hem. Där bjöd
de på typisk rumänsk mat och Hagi skötte det
mesta av matlagningen.
Det värsta
att äta var rökt fläskfett i tärningar
(slanina) och det godaste var grillad kalv i tunna
skivor.
Till detta bjöds det på hemgjord
snaps av äpple (palinka) som var mycket stark.
Vi fick även snaps med bär i, mycket
speciellt och starkt.
Hagi fixar maten.
Hemmagjorda ostar och slanina
Nu är det
dags för en snaps.
Snaps med bär i.
Birgit
smakar på snapsen.
Hagi
grilla kött
Vi hade
svårt att komma därifrån då de ville visa
och berätta om Rumänien och vi var välkoman
tillbaka nästa år.
Stämpel på
väggen vid dörren
Kartan över Rumänien studeras.
Vi åkte
till kyrkan där Katalina visade oss hur det
såg ut inne i den. En mycket vacker och
annorlunda kyrka.
Där hade var och en sin bestämda plats med
egna sittdynor, männen på ena sidan och
kvinnor på den andra.