Tisdag 20 augusti

 1  2  3  4  5  6  7  8    10  11 12  13

På väg dit körde vi fel och hamnade i en liten by. GPS:en visade oss in på några bakgator och ville att vi skulle ta en genväg till stora vägen igen.
 

 
           
Vi körde in på en liten gata och sen på en ännu mindre. En brant uppförsbacke och vi stod med nosen över en träbro förstärkt med järnband. Den vågade jag inte köra över så vi backade ned och vände,
tog samma väg som vi kom och körde ut på stora vägen igen.
 

 

Bensinstationen heter Rompetrol
(uttalas Rompetroll)
Vi passade på att tanka full tank. Det gick på fyrtio liter diesel och vi har kört 75 mil. I Brasow körde vi fel och kunde se på skuggorna att vi körde västerut och vi ska köra sydsydväst.

GPS:en och Josefin tog oss rätt och vi körde till Bran.

 I centrum av Bran vimlade det av turister och vi körde igenom byn för att parkera på andra sidan. En promenad in till centrum och nu är vi hungriga och klockan är över två.
 

Vi såg Draculas Slott och ....

..... en man som slipar en lie
 


 

Josefin tog oss till den restaurangen där hon åt förra året. Vi beställde mat men fick vänta i över en halvtimma innan maten kom. När vi ätit gick vi till Draculas slott.

Jag gick in som pensionär, Jonathan & Josefin som studerande, Birgit var den ende fullbetalande. Vi vandrade genom hela slottet i en bestämd slinga.
 


 

 

 

 

 

Tortyrredskap

 

Tortyrredskap
 

Tillbaka till bilen och nu letade vi efter hotellet där vi ska bo, Casa Siena. Vi fick fråga oss fram och hittade efter några felkörningar.

Vi checkade in och bad flickan i receptionen att ring om vårt bagage.

 

 
En vacker vy från vårt sovrumsfönster. Ljuset ändrade sig snabbt när solen gick ned.
 
 Nu är vi trötta och vilar på hotellet. Birgit och Jonathan gick och köpte yoghurt och en öl till mig. Vi la oss tidigt. Värmen och resan gör oss trötta.