Överlevnadskurs 1997

Fredag 4 juli

Jag jobbade till klockan 17.45, duschade och bytte om. Åkte klockan 18.30 och var hos Nore i Nättjebacka klockan 18.45. Nore körde till Uddevalla där Britta tog över för att köra bilen tillbaka.

Vi skulle hämta biljetterna i biljettkassan på stationen men den var stängd. Den stängde klockan 18.00. Jag hade fått biljetterna i onsdags men uppresan var fel, vi var inbokade den 7 (måndag) och vi skulle ju åka den 4. Efter telefonsamtal med Anna på Nyman & Schultz skickade jag tillbaka biljetterna för uppresan och Anna sa att vi kunde hämta biljetterna på stationen i Uddevalla på fredag kväll när vi skulle åka och jag fick ett bokningsnummer. Nore ringde och försökte få tag på något annat sätt att få tag på biljetterna, det går ju få ut hos ATG-ombud men alla var stängda i Uddevalla. Nore fick besked om att det kunde gå att få ut biljetterna på Herrljungas station.
 

Vi gick på tåget som skulle gå till Herrljunga och la våra packningar på en fyrmansplats. Därefter gick vi ut på perrongen och talade med tågmästaren och han lovade att kontakta Herrljunga. När vi åkt en stund kom tågmästaren och berättade att han varit i kontakt med Herrljunga och fått reda på att biljetterna var betalda och uttagna. Vi protesterade och sa att dom var betalda men inte hämtade. Efter en stund kom han tillbaka igen och sa att det är bara att vända om och åka tillbaka igen för vi får inga biljetter. Han skämtade bara, biljetterna fanns att hämta i Herrljunga.

I Herrljunga hämtade vi biljetterna och Nore tog en fika. Tåget mot Ånge kom klockan 21.25 och vi gick till vår vagn. Vi var bokade i överslaf i var vår kupé men vi råkade stänga dörrarna till kupéerna då det var så trångt och var på så vis utelåsta. Vi bad tågmästaren att öppna och då sa han att vi kunde få en annan kupé gemensamt. Det var en väldigt fin vagn med två bäddar i varje kupé och egen toa med dusch.
 


Nore på tåget till HerrljungaVi tog en tur till restaurangvagnen

Vi tog en tur till restaurangvagnen och fikade. Jag tog bacon & broccolipaj och vin. Nore  tog baguette och dricka. När vi ätit färdigt och skulle gå fastnade min kamerarem i stolen och kameran for i golvet så att motljusskyddet sprack.

Senare märkte jag att kameran inte fungerade. Spegeln var uppfälld och i displayen stod det "help". Nu får jag köpa en ny kamera så jag kan fotografera under veckan.

Vi la oss och läste en stund innan vi släkte klockan 23. Jag kunde inte somna, det var så varmt. Var säkert vaken till klockan 1. Klockan 5 väcktes vi av väckar- allarm, vi hade beställt väckning. Konduktören kom och sa att det går en buss till Fränsta klockan 8.50, något tåg går inte. Vi har fått biljetter till tåg för fredan den 4 juli och nu är det lördag 5 juli.


Jag tog bacon & broccolipaj och
en liten flaska vin.

Lördag 5 juli

 2  3  4  5  6  7  8  9