Överlevnadskurs 1997
 


 

Söndag 6 juli

Vaknade klockan 6.30, gick till bäcken och tvättade mig. Det var så ordnat att när man kom ner till bäcken, kom man först till stället där man hämtade vatten och diskade, nedströms var det uppsatt en presenning där herrar skulle bada och tvätta sig, bakom nästa presenning var det damernas bad- och tvättplats. Klädde mig och åt frukost, flingor & mjölk, bröd och morot.


 

Nore och Hardy i skuggan


Nore är en armlängd ner i mossen ...


 ... för att få tag i torv för vattenrening


 


Lektion i det fria

Lektionsförmiddag som handlade om hygien, kroppsvård, nödutrustning och vattenrening. Därefter fick vi prova på att rena vatten i hinkar med olika kemiska preparat, hämta vitmossa och torv på mossen för att rena genom en ölburk.
Mat, ris & korvstroganoff, tomat, blåbärssoppa.


Lektion i vattenrening

 


  

Matdags
 

 
       
 

Matdags
 

Under eftermiddagen gjorde vi var sin grävpinne som skulle spetsas i ena änden och var platt i den andra. Vi härdade ändarna genom att bränna dom i elden. Micke glömde av sin pinne och brände upp den och det vara nära att det blev så med hans andra också.

Vi fick sy var sitt fodral för att förvara nödutrustning i och göra var sin träsked, allt för att användas på överlevnadsdygnen.

Gropen i våra träskedar gjorde vi genom att bränna trät med glödande kol och skrapa bort det brända trät med kniven. Mat, köttbullar & potatis. Jobbade på vara alster hela kvällen och var klara klockan 0.30. La mig och sov gott.
 


 

Sara och jag i färd med att göra en grävpinne

 

Grävpinnarna härdas i elden

Måndag 7 juli

1  2  3  4  5  6  7  8  9