Överlevnadskurs 1997


Sara från Karlstad


I vänthallen i väntan på bussen
 

Lördag 5 juli.

På stationen i Ånge träffade vi Sara från Karlstad och Ulf från Helsingborg. Vi gick hastigt runt centrum i Ånge men allt var stängt. Ånge är mindre än Färgelanda så det finns inte mycket att se.

Jag berättade om missödet med kameran och Ulf tipsade mig om att ta ut batteriet och sätta in det igen. Det funkade, nu kan jag fotografera.

Vi åkte bussen som gick 10 i 9 och var framme klockan 9.30. Vi letade upp folkhögskolan och sedan blev det väntan till klockan 15. Under tiden gick vi och handlade och vilade oss.

Det kom lite folk då och då, några kom till oss och andra samlades vi parkeringen. Klockan 15 hade inte alla kommit, det blev upprop och därefter gick vi och åt i skolans matsal.

Vi fick väldigt god mat, potatis och revbensspjäll, fruktcocktail och grädde. Köpte bok om överlevnad.


Ulf, Sara och Nore på stationen i Ånge
 


På väg mot folkhögskolan i Fränsta


Gustav och Nore i valpen.


Vi blev visade runt på området


Nore har fått en plats i tältet

Klockan 17 samlades vi vid parkeringen och åkte ut till baslägret med en valp (jeep). Det var trångt i valpen den var full av packning också. De som kommit i bilar tog bilarna ut till lägret.
 

Vi blev förlagda i tre stycken 12-manstält. Det bara blev så att vi som samlats utanför huset nere vid folkhögskolan tog samma tält de andra delade på de två andra.
 

Vi blev åtta stycken i vårt tält, Sara, Ulf, Magnus, Gustav, Erik, Micke, Nore & jag. I de andra tälten låg det 6 personer i varje.
 

 Vi blev visade runt på området och sedan var det föreläsningar om överlevnad.
 

Jag var mycket trött och c:a 22.30 gjorde jag i ordning och la mig. Somnade direkt och sov gott men blev störd av mygg på morgontimmarna.


Det var trångt och skakigt i valpen


Utanför tälten


Kvällsfika vid lägerelden

Söndag 6 juli

1  2  3  4  5  6  7  8  9